Βιογραφικό


Εδώ και 25 χρόνια αποτελώ μέλος της οικογένειας της Zildjian (https://zildjian.com/artists/dimitris-skamnakis) καθώς και της Yamaha εταιρείας στο χώρο των τυμπάνων, ως επίσημος διαφημιστής και των δύο.

Έχω συμμετάσχει ως μέλος συγκροτήματος σε ελληνικά και ξένα γκρουπ ενώ μεγάλη είναι η παρουσία μου στην ελληνική δισκογραφία (μουσικά κομμάτια, μουσική για θέατρο, για ταινίες, κινηματογράφο και τηλεόραση). 

Έχω συνεργασθεί με όλους σχεδόν τους γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές όπως Μαρινέλλα, Μητροπάνο κ.α.
Έχω συνεργασθεί με πολλούς γνωστούς Έλληνες συνθέτες όπως Μίκη Θεοδωράκη, Κώστα Χατζή, Θανάση Πολυκανδριώτη κ.α.

Έχω λάβει μέρος σε συναυλίες του ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλου καθώς και σε συναυλίες για την UNESCO με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και με τον Δημήτρη Καβράκο της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Συμμετοχή στο φεστιβάλ MEDITERRANEO στην Μάλτα εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την ΕΡΤ.

Επίσης έχω συμμετάσχει σε συναυλίες σε θέατρα της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελβετίας, Κύπρου και Ισραήλ καθώς και σε Αυστρία (Wien, Burgenland, Linz, Wiener Neustadt, Schwechat, Polten, Klagenfurt, Graz), σε Αμερική (Chicago, Atlantic city, Connecticut, Montreal, Toronto, Florida, N.York, Boston, North Carolina,Detroit), σε Αυστραλία (Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Αδελαΐδα, Καμπέρα) Γιοχάνεσμπουργκ, Τουρκία, Γερμανία και Σουηδία.

Έχω διατελέσει επίσης καθηγητής στο ωδείο του Κολεγίου Αθηνών-Ψυχικού καθώς και μαέστρος στην μπάντα κρουστών του.